Material Light II 

20.11.2021-2.1.2022 

Pohjoinen Valokuvakeskus

Suomen valotaiteen seura FLASH, Pohjoinen valokuvakeskus ry sekä Taiteilijajärjestö MUU ry järjestävät yhteistyössä valon materiaalisuutta käsittelevän, media- ja erityisesti valotaiteeseen painottuvan tapahtuman Material Light toisen osan Pohjoisessa valokuvakeskuksessa Oulussa 20.11.2021-2.1.2022.

Valon materiaalisuutta lähestytään monella eri medialla ja tasolla, konkreettisesta valosta taiteen materiaalina sen konseptuaalisempaan käsittelyyn. Teokset vastaavat muun muassa kysymyksiin miltä valo tuntuu, mitä se merkitsee, kertoo ja välittää?

Valon materiaalisuutta ja kuvataiteen eri aloja yhteentuova tapahtuma tarjoaa monipuolisen kattauksen valon merkityksen, roolin ja mahdollisuuksien pohtimiseen kuvataiteen välineenä vuoden pimeimpään aikaan. FLASHn, MUU ryn ja Pohjoisen valokuvakeskus ry:n yhteishankkeena tapahtuma tuo yhteen monipuolisesti eri taiteenlajien edustajia ja tekijöitä ja tarjoaa siten puitteet ja hedelmällisen maaperän yhteistyölle, uuden löytämiselle ja uusien yhteyksien luomiselle.

Näyttelyyn on valittu kesällä 2021 järjestetyn avoimen haun kautta kolme pohjoissuomalaista taiteilijaa: Karoliina Paatos, Heikki Salo ja Tiina Vehkaperä.

Näyttelyn ensimmäisen osan taiteilijat ovat Alexander Salvesen, Jenni Eskola, Michal Czinege, Anna Björklund, oululainen Heidi Stålnacke ja Taiteilijakollektiivi KUNST. Taiteilijat ovat mukana myös hankkeen toisessa osassa. Tapahtuman kuratoi kuvataiteilija Anu Raatikainen.

Material Light näyttely on osa Oulussa järjestettävää LUMO valofestivaalia.

© Suomen valotaiteen seura FLASH Finnish Light Art Society
Luotu Webnodella
Luo kotisivut ilmaiseksi! Tämä verkkosivu on luotu Webnodella. Luo oma verkkosivusi ilmaiseksi tänään! Aloita