FLASH3 2021

VALOTAITEEN BIENNAALIN 2021 KURAATTORIVALINTA JULKISTETTU

Suomenlinnassa järjestettävän biennaali pureutuu seuraavaksi kuoleman teemaan

Suomen valotaiteen seura FLASH:n järjestämä valotaiteen biennaali esittelee suomalaista valotaidetta laajasti ja moniäänisesti jo kolmatta kertaa marraskuussa 2021. Kuten aiemmin, myös vuoden 2021 näyttely rakentuu tiloihin, joihin yleisöllä ei normaalisti ole pääsyä. 

Alexander Salvesen ja Jere Suontausta
Alexander Salvesen ja Jere Suontausta

Avoimen kuraattorihaun kautta biennaalin 2021 kuraattoreiksi valittiin työpari Alexander Salvesen ja Jere Suontausta. Salvesen työskentelee laaja-alaisesti kuvataiteen kentällä niin taiteilijana kuin kuraattorinakin. Suontausta on moniaistisesti toimiva taiteilija ja valosuunnittelija, jonka teoksista tunnetuin lienee Lux Helsinki -näyttelyssäkin vuonna 2020 nähty Peilipöllö. Teemaltaan Salvesenin ja Suontaustan kuratoima näyttely pureutuu kuolemaan ja siihen liittyviin aiheisiin, ajatuksiin ja assosiaatioihin.

"Olemme kiitollisia nimityksestä ja odotamme innolla millä eri tavoin suomalainen valotaiteen kenttä ottaa näyttelyn teeman vastaan. Syksyllä 2019 syntynyt teema-idea näyttäytyy nyt ajankohtaisempana kuin osasimme arvata.", Salvesen ja Suontausta kommentoivat.

Biennaalin avoin teoshaku julkistetaan Suomessa toimiville taiteilijoille lokakuussa 2020. Julkistuksen yhteydessä esitellään myös näyttelyn teemaa ja tiloja tarkemmin.https://www.facebook.com/valotaiteenseura

Suomen valotaiteen seura - FLASH - Finnish Light Art Society